bel ons

ligging vakantiewoning Mazan

Het gezellige Provençaalse stadje Mazan ligt in het hart van de Provence aan de voet van de zuidelijke flank van de Mont Ventoux. De rivier de Auzon stroomt midden door het oude hart van het dorp. Mazan is de geboorteplaats van de beeldhouwer Jacques Bernus (1650 - 1728). Het kasteel van Mazan, nu hotel-restaurant, vormde herhaaldelijk het toneel voor de losbandige praktijken van markies De Sade. Vlakbij de kerk bevindt zich in de Chapelle des Pénitents Blancs het Musée Communal, waar meubilair, klederdracht en landbouwwerktuigen een indruk geven van het leven in deze streek. Rond de begraafplaats staan 66 Gallo-Romeinse sarcofagen uit de 5de en 6de eeuw, die de oude heirweg van Carpentras naar Sault afbakenden. Daarnaast vindt u er ook een 12de eeuwse kapel, de Notre-Dame-de-Pareloup, die gedeeltelijk onder de grond is gebouwd. Vanop het kerkhof heeft u een prachtig zicht op de Dentelles de Montmirail, de Mont Ventoux en de Montagne de Lure.
Mazan en zijn omgeving is een lust voor het oog : een oogstrelend glooiend landschap van frisgroene wijngaarden afgewisseld met olijfboomgaarden en op de achtergrond de altijd aanwezige Mont Ventoux.

winkelen
  • verschillende bakkers, krantenwinkel, kapsalon, apotheek, wassalon en bloemenwinkel in het centrum van het dorp (1,5 km)
  • U-Express en Spar in het dorp
  • grotere supermarkten (Leclerc, Intermarché, Lidl, Aldi) in Carpentras (7 km)
eten & drinken
  • verschillende cafés en restaurants in het centrum van Mazan
Bekijk Mazan op groter scherm.


Om privacyredenen wordt de precieze locatie van het vakantiehuis niet weergegeven.