href="://statcounter.com/" target="_blank"> class="statcounter"
src="//c.statcounter.com/7262441/0/f458bb47/1/" alt="web
analytics">

bel ons

evenementen 2023 - 2024

Carnaval de Nice
carnaval de nice, huis huren in Zuid-Frankrijk, vakantiewoningen provence

Het carnavalsfeest in Nice is één van de grootste ter wereld. Maar liefst twee weken lang, tijdens de maand februari, leeft de stad op het ritme van de festiviteiten. Het carnaval draait rond twee verschillende evenementen : de 'Corso' (overdag en 's nachts) en de 'Bataille de Fleurs'. Het thema voor 2023 is 'Le Roi des Trésors du Monde'.
Meer info : Carnaval de Nice

Carrières de Lumières
carriere de lumieres, cézanne, van gogh, vermeer, hollandse meesters, baux de provence, vakantie, vakantiehuis huren zuid-Frankrijk

Elk jaar kan u genieten van een prachtig klank- en lichtspektakel in de kalkgroeve van les Baux-de-Provence, 'Les Carrières de Lumières'. Tientallen meesterwerken van topschilders worden op de indrukwekkende muren en plafonds geprojecteerd onder begeleiding van magistrale muziekfragmenten. Een echte aanrader voor jong en oud! Vanaf 24 februari 2023 t/m begin januari 2024. Dit jaar zijn er twee thema's : 'De Hollandse Meesters, van Vermeer tot Van Gogh' en 'Mondriaan'
Meer info : Les Carrières de Lumières

Feria de Pâques @ Arles
vakantiewoning huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Tijdens het paasweekend (7 t/m 10 april 2023) wordt in Arles het officiële startschot gegeven voor het seizoen van de stierengevechten in de prachtige en bijzonder sfeervolle arena. Een waar volksfeest doet het centrum van Arles bruisen!
Meer info : Feria de Pâques - Arles

Luberon Jazzfestival
luxe vakantiehuis in de Provence te huur met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Tijdens de maand mei vindt in Apt het jaarlijkse jazzfestival plaats, dat diep verankerd zit in de regio door met name Rural Détour, een festival met een programma dat alle stijlen van jazz met open armen ontvangt. Luberon Jazz is momenteel een must onder de Franse jazzfestivals. Het heeft zich uitgebreid tot ver buiten de grenzen en telt momenteel duizenden toeschouwers voor de concerten.

Filmfestival van Cannes
vakantiewoning met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Van 16 t/m 27 mei 2023 vindt in Cannes het prestigieuze internationaal filmfestival plaats. Ook voor deze 72ste editie wordt de mondaine badstad aan de Côte d'Azur ongetwijfeld bedolven onder de wereldsterren. Grote namen uit de filmwereld flaneren dan op de beroemde Boulevard de la Croisette. Hoogtepunt is de uitreiking van de Palme d'Or, de prijs voor de beste film. Deze wordt soms gedeeld door meerdere films in hetzelfde jaar.
Meer info : Festival de Cannes

pèlerinages | bedevaarten
luxe vakantiewoning met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Eind mei komen zigeuners van over heel Europa op bedevaart naar Les-Saintes-Maries-de-la-Mer, een Spaansgetint stadje aan de Middellandse Zee. Tijdens deze bedevaart worden de beelden van hun beschermheilige, Sara, en de heiligen in processie en onder begeleiding van gardians te paard naar de zee gedragen. Een niet te missen moment!
Meer info : Pèlerinage des Gitans & Pèlerinage des Saintes

F1 in Monaco
luxe vakantievilla met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

De Grand Prix van Monaco is één van de meest legendarische races in de Formule 1 en wordt gereden in de straten van Monaco op zondag 28 mei. Sinds het ontstaan van het wereldkampioenschap Formule 1 staat deze race onafgebroken op de kalender. Het is een klassieker die nog steeds geldt als één van de populairste races om op je palmares te hebben, net als andere legendarische circuits in Monza (Italië) en Spa-Francorchamps (België).
Meer info : F1 Grand Prix van Monaco

vuurwerk @ Pont du Gard
vakantiehuis van Vlamingen / Belgen huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Verschillende keren per jaar (o.a. in juni, op 14 juli en met nieuwjaar) vindt er een fabuleus licht- en klankspektakel plaats op de wereldberoemde Pont du Gard. Duizenden spots kleuren, na zonsondergang, de brug op een zeer originele wijze. Een absolute aanrader voor jong en oud!
Meer info en exacte data : Pont du Gard

Tour de France 2023
tour de france 2021 mont ventoux 1 juli 2023 dubbele beklimming vakantiehuis huren op het parcours

Het grootste wielerspektakel, de Tour de France, zal in 2023 helaas niet te bewonderen zijn in de Provence. Hopelijk volgend jaar weer!
Meer info : Tour de France

Chorégies d'Orange
vakantiehuis huren van Belgen / Vlamingen in de Provence aan de Mont Ventoux

In het Provençaalse stadje Orange vindt sinds 1860 elke zomer het opera- en klassieke muziekfestival plaats in het prachtige Romeins theater met zijn indrukwekkend podium en de 37 meter hoge achterwand. Tijdens de maand juli kan u er genieten van prachtige klassieke meesterwerken (o.a. Carmen van Bizet en Il Trovatore van Verdi).
Meer info : Chorégies d'Orange

festival van Avignon
vakantiehuis van Vlamingen / Belgen huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Tijdens de ganse maand juli kan u genieten van het festival van Avignon met meer dan 1.500 Franse en buitenlandse toneel- en dansvoorstellingen op meer dan 100 podia. Tijdens deze periode trekken jaarlijks meer dan een kwart miljoen bezoekers naar Avignon voor het belangrijkste kunstfestival in Frankrijk.
Meer info : Festival van Avignon

Festival Vaison Danses

Tijdens de ganse maand juli vindt in de Provençaalse stad Vaison-la-Romaine het jaarlijkse internationaal dansfestival plaats. Place to be is het antiek Romeins openluchttheater. De voorstellingen mengen alle invloeden en culturen en vallen steeds in de smaak bij de tienduizenden bezoekers.
Meer info : Festival Vaison Danses

Fête de la Véraison
luxe vakantiewoning met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Begin augustus barst in Châteauneuf-du-Pape een groot middeleeuws volksfeest los. Meer dan 200 toneelspelers, kunstenaars, vuurspuwers, acrobaten en goochelaars zorgen voor een fascinerend schouwspel. Steekspelen, ruitershows, een groot middeleeuws banket en 's avonds een sfeervol bal. Een absolute aanrader!
Meer info : Châteauneuf-du-Pape

Nuit du Vin @ Rasteau
vakantiehuis huren van Belgen / Vlamingen in de Provence aan de Mont Ventoux

Elk jaar op 14 augustus organiseert Rasteau een uniek wijnfeest. Tijdens deze 'Nacht van de Wijn' kan u naar hartelust de plaatselijke wijntjes degusteren aan de standjes die verspreid zijn opgesteld in de gezellige steegjes van het wijndorp. Op het marktplein staan verschillende eetkraampjes en zorgen plaatselijke muziekgroepen voor ambiance.
Meer info : Nuit du Vin in Rasteau

Vuurwerk in Monteux
vakantiehuis huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Elk jaar, op de vierde zaterdag van de maand augustus, vindt het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats in Monteux, de hoofdstad van het vuurwerk. Deze show is uniek in de wereld en lokt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Naast het vuurwerk is er een heus klank- en lichtspektakel. Elk jaar kiest men voor een specifiek thema. Op de sportterreinen vindt men tientallen drank- en eetstandjes. Het is aan te raden zelf een klapstoel of zeteltje mee te nemen. Het spektakel duurt ongeveer 45 minuten.

Marché flottant @ Isle
Marché flottant, Isle-sur-la-Sorgue

Elk jaar, op de eerste zondag van de maand september, organiseert het Provençaalse stadje Isle-sur-la-Sorgue een 'vlottende markt' op de rivier de Sorgue die doorheen het stadje kronkelt. In traditioneel klederdracht getooid verkopen de marktkramers hun fruit, groenten, bloemen, kaas, wijn en brood. Na de markt, rond 13u verzamelen ze zich aan de waterlijn en zingen ze samen het bekende Provençaalse lied "Coupo Santo".
Meer info : Marché flottant

truffelmarkten
luxe vakantievilla met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Op de eerste zaterdag die volgt op 15 november wordt het truffelseizoen officieel geopend in Richerenches. Tot en met half maart vindt er wekelijks een truffelmarkt plaats. Qua omzet is deze truffelmarkt de grootste van Europa. In de plaatselijke feestzaal serveert men 's middags een truffelmenu aan een zeer democratische prijs.
Meer info : Truffelseizoen in Richerenches

Noëls Insolites
kerst in de Provence, kerstmarkt, noels insolites, schaatsbaan, vakantie, huis huren in kerstvakantie, Carpentras, Noëls Insolites

Tijdens de maand decembeer vindt reeds voor de 16de keer het fantastische kerstspektakel plaats in Carpentras, 'Noëls Insolites'. Dit straatfestival in het teken van kerst lokt jaarlijks duizenden toeschouwers met o.a. 250 voorstellingen op 15 verschillende locaties in het centrum van de stad, de kerstmarkt, een schaatsbaan, een kerststal met vele levende dieren,...
Meer info : Noëls Insolites de Carpentras