bel ons

evenementen 2020 - 2021

truffelmarkten
luxe vakantievilla met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Op de eerste zaterdag die volgt op 15 november wordt het truffelseizoen officieel geopend in Richerenches. Tot en met half maart vindt er wekelijks een truffelmarkt plaats. Qua omzet is deze truffelmarkt de grootste van Europa. In de plaatselijke feestzaal serveert men 's middags een truffelmenu aan een zeer democratische prijs.
Meer info : Truffelseizoen in Richerenches

Carnaval de Nice
carnaval de nice, huis huren in Zuid-Frankrijk met airco en zwembad

Het carnavalsfeest in Nice is één van de grootste ter wereld. Maar liefst twee weken lang, van 15 februari t/m 29 februari 2020, leeft de stad op het ritme van de festiviteiten. Het carnaval draait rond twee verschillende evenementen : de 'Corso' (overdag en 's nachts) en de 'Bataille de Fleurs'. Het thema voor 2020 is 'Roi de la Mode'.
Meer info : Carnaval de Nice

Carrières de Lumières

Elk jaar kan u genieten van een prachtig klank- en lichtspektakel in de kalkgroeve van les Baux-de-Provence, 'Les Carrières de Lumières'. Tientallen meesterwerken van topschilders worden op de indrukwekkende muren en plafonds geprojecteerd onder begeleiding van magistrale muziekfragmenten. Een echte aanrader voor jong en oud! Vanaf begin maart 2020 t/m begin januari 2021. In 2020 is het thema : 'Dali & Gaudi'
Meer info : Les Carrières de Lumières

Feria de Pâques @ Arles
vakantiewoning huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Tijdens het paasweekend (10 t/m 13 april 2020) wordt in Arles het officiële startschot gegeven voor het seizoen van de stierengevechten in de prachtige en bijzonder sfeervolle arena. Een waar volksfeest doet het centrum van Arles bruisen!
Meer info : Feria de Pâques - Arles

Filmfestival van Cannes
vakantiewoning met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Van 12 t/m 23 mei 2020 vindt in Cannes het prestigieuse internationaal filmfestival plaats. Ook voor deze 72ste editie wordt de mondaine badstad aan de Côte d'Azur ongetwijfeld bedolven onder de wereldsterren. Grote namen uit de filmwereld flaneren dan op de beroemde Boulevard de la Croisette. Hoogtepunt is de uitreiking van de Palme d'Or, de prijs voor de beste film. Deze wordt soms gedeeld door meerdere films in hetzelfde jaar.
Meer info : Festival de Cannes

F1 in Monaco
luxe vakantievilla met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

De Grand Prix van Monaco is één van de meest legendarische races in de Formule 1 en wordt gereden in de straten van Monaco op zondag 24 mei. Sinds het ontstaan van het wereldkampioenschap Formule 1 staat deze race onafgebroken op de kalender. Het is een klassieker die nog steeds geldt als één van de populairste races om op je palmares te hebben, net als andere legendarische circuits in Monza (Italië) en Spa-Francorchamps (België).
Meer info : F1 Grand Prix van Monaco

pèlerinages | bedevaarten
luxe vakantiewoning met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Eind mei komen zigeuners van over heel Europa op bedevaart naar Les-Saintes-Maries-de-la-Mer, een Spaansgetint stadje aan de Middellandse Zee. Tijdens deze bedevaart worden de beelden van hun beschermheilige, Sara, en de heiligen in processie en onder begeleiding van gardians te paard naar de zee gedragen. Een niet te missen moment!
Meer info : Pèlerinage des Gitans & Pèlerinage des Saintes

Luberon Jazzfestival
luxe vakantiehuis in de Provence te huur met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Begin juni vindt in Apt het jaarlijkse jazzfestival plaats, dat diep verankerd zit in de regio door met name Rural Détour, een festival met een programma dat alle stijlen van jazz met open armen ontvangt. Luberon Jazz is momenteel een must onder de Franse jazzfestivals. Het heeft zich uitgebreid tot ver buiten de grenzen en telt momenteel duizenden toeschouwers voor de concerten.

vuurwerk @ Pont du Gard
vakantiehuis van Vlamingen / Belgen huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Verschillende keren per jaar (o.a. in juni, op 14 juli en met nieuwjaar) vindt er een fabuleus licht- en klankspektakel plaats op de wereldberoemde Pont du Gard. Duizenden spots kleuren, na zonsondergang, de brug op een zeer originele wijze. Een absolute aanrader voor jong en oud!
Meer info en exacte data : Pont du Gard

Chorégies d'Orange
vakantiehuis huren van Belgen / Vlamingen in de Provence aan de Mont Ventoux

In het Provençaalse stadje Orange vindt sinds 1860 elke zomer het opera- en klassieke muziekfestival plaats in het prachtige Romeins theater met zijn indrukwekkend podium en de 37 meter hoge achterwand. Van 19 juni t/m 1 augustus 2020 kan u er genieten van prachtige klassieke meesterwerken (o.a. Carmen van Bizet en Il Trovatore van Verdi).
Meer info : Chorégies d'Orange

Tour de France 2020
tour de farnce nice huis huren in Zuid-Frankrijk met zwembad en airco vakantie in de Provence

Het grootste wielerspektakel, de Tour de France, zal in 2020 weer enkele dagen te bewonderen zijn in de Provence met o.a. 'le Grand Départ' op zaterdag 27 juni in Nice en een tweede rit in en rond NIce op zondag 28 juni.
Meer info : Tour de France

F1 in de Provence
vakantiehuis huren Provence Holiday home vacation F1 Castellet real estate

Het bij het dorp Le Castellet aan de Côte d’Azur gelegen Circuit Paul Ricard is sinds 2018 na jaren afwezigheid terug het toneel van de Franse Formule 1 Grand Prix. Op 28 juni 2020 strijden o.a. de bolides van Verstappen, Hamilton en Vettel om een podiumplaats onder de Provençaalse zon.
Meer info : F1 Grand Prix de France 'Paul Ricard'

festival van Avignon
vakantiehuis van Vlamingen / Belgen huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Tijdens de ganse maand juli kan u genieten van het 73ste festival van Avignon met tientallen nieuwe Franse en buitenlandse toneel- en dansvoorstellingen op meer dan 100 podia. Tijdens deze periode trekken jaarlijks meer dan een kwart miljoen bezoekers naar Avignon voor het belangrijkste kunstfestival in Frankrijk.
Meer info : Festival van Avignon

Festival Vaison Danses

Tijdens de ganse maand juli vindt in de Provençaalse stad Vaison-la-Romaine het jaarlijkse internationaal dansfestival plaats. Place to be is het antiek Romeins openluchttheater. De voorstellingen mengen alle invloeden en culturen en vallen steeds in de smaak bij de tienduizenden bezoekers.
Meer info : Festival Vaison Danses

Fête de la Véraison
luxe vakantiewoning met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Begin augustus barst in Châteauneuf-du-Pape een groot middeleeuws volksfeest los. Meer dan 200 toneelspelers, kunstenaars, vuurspuwers, acrobaten en goochelaars zorgen voor een fascinerend schouwspel. Steekspelen, ruitershows, een groot middeleeuws banket en 's avonds een sfeervol bal. Een absolute aanrader!
Meer info : Châteauneuf-du-Pape

Nuit du Vin @ Rasteau
vakantiehuis huren van Belgen / Vlamingen in de Provence aan de Mont Ventoux

Elk jaar op 14 augustus organiseert Rasteau een uniek wijnfeest. Tijdens deze 'Nacht van de Wijn' kan u naar hartelust de plaatselijke wijntjes degusteren aan de standjes die verspreid zijn opgesteld in de gezellige steegjes van het wijndorp. Op het marktplein staan verschillende eetkraampjes en zorgen plaatselijke muziekgroepen voor ambiance.
Meer info : Nuit du Vin in Rasteau

Les Luminessences
luxe vakantiewoning met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Elk jaar (van half augustus tot begin oktober) vindt in Avignon het 3D klank- en lichtspektakel "Les Luminessences d'Avignon' plaats in het pauselijk paleis. U maakt een droomreis door de eeuwen heen. De nabij gelegen Rhône zal onder trompetgeschal binnen de muren stromen van het paleis. De kleuren en het lichtspel toveren deze stenen binnenplaats om tot een uniek openluchttheater. Pure magie!
Meer info : Les Luminessences d'Avignon

Vuurwerk in Monteux
vakantiehuis huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Elk jaar, op de vierde zaterdag van de maand augustus, vindt het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats in Monteux, de hoofdstad van het vuurwerk. Deze show is uniek in de wereld en lokt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Naast het vuurwerk is er een heus klank- en lichtspektakel. Elk jaar kiest men voor een specifiek thema. Op de sportterreinen vindt men tientallen drank- en eetstandjes. Het is aan te raden zelf een klapstoel of zeteltje mee te nemen. Het spektakel duurt ongeveer 45 minuten.

Noëls Insolites
kerst in de Provence, kerstmarkt, schaatsbaan, vakantie, huis huren in kerstvakantie, Carpentras, Noëls Insolites

Van zondag 13 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021 vindt reeds voor de 20ste keer het fantastische kerstspektakel plaats in Carpentras, 'Noëls Insolites'. Dit straatfestival in het teken van kerst lokt jaarlijks duizenden toeschouwers met o.a. 250 voorstellingen op 15 verschillende locaties in het centrum van de stad, de kerstmarkt, een schaatsbaan, een kerststal met vele levende dieren,...
Meer info : Noëls Insolites de Carpentras