bel ons

Avignon

Met zijn wereldberoemd theaterfestival en zijn rijk cultureel erfgoed is de stad van de pausen één van de mooiste Provençaalse steden. Avignon, met zijn indrukwekkende stadsmuren, vele klokkentorens en lichtroze daken ligt aan de oevers van de Rhône. Het is de belangrijkste stad in de Vaucluse. De stadswallen zijn 4,3 km lang en omvatten 39 torens en zeven poorten. Binnen die indrukwekkende stadsmuren ligt het pauselijk paleis, een prachtig operagebouw, een universiteit en vele theatergezelschappen.

Het jaarlijks festival in juli is het internationaal hoogtepunt op het gebied van theater, mime en cabaret. In 1995 werden het majestueuze Palais des Papes en de Pont Saint-Bénezet op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

De Place de l'Horloge, het grote bruisende plein met platanen, tientallen cafés en restaurants met hun terrasjes en een carroussel uit de belle époque, is het kloppende hart van de stad. Hier vindt men het 19de eeuwse stadhuis dat de Tour de l'Horloge omvat. Dit oude belfort heeft een jaquemartuurwerk. Naast het stadhuis is ook het Opéra-Théatre uit 1847 één van de pronkstukken van de stad.


Huur onze vakantiehuizen in de Provence, regio Avignon.

Palais des Papes

Toen het pausdom het door oorlogen verscheurde Italië tijdelijk verliet, werd Avignon het centrum van de rooms-katholieke wereld. Van 1309 tot 1377 heersten zeven Franse pausen. Toen een nieuwe Italiaanse paus, Urbanus VI, werd gekozen, kwamen de Franse kardinalen in opstand. In 1378 kozen zij een tegenpaus, Clemens VII, en veroorzaakten zo een schisma dat tot 1403 zou duren.

Pont St.-Bénezet

De Pont Saint-Bénezet, de beroemde brug van Avignon, had vroeger een lengte van 900 meter en telde 22 bogen. Ze werd tussen 1177 en 1185 gebouwd, maar niemand weet exact door wie! Volgens de Provençaalse overlevering was er in 1177 een jonge herder uit de Vivarais, Bénezet genaamd, die stemmen hoorde. Deze zeiden dat hij een brug over de Rhône moest bouwen.

festival van Avignon

In juli wordt het wereldberoemde kunstfestival van Avignon gehouden. Het begon allemaal in 1947 toen acteur en regisseur Jean Vilar werd uitgenodigd om het stuk 'Murder in the Cathedral' van T.S. Eliot op te voeren. Hij weigerde, maar wilde in plaats daarvan 3 andere stukken in een nieuw jasje steken : Richard II van Shakespeare en Tobie et Sara en La Terrasse de Midi van Paul Claudel.