bel ons

Les Dentelles de Montmirail

Les Dentelles de Montmirail is een 15 km lange bergketen vol spitse toppen, die er vanop een afstand uitzien als een kantwerkje. Hier lopen enkele van de mooiste wandelpaden in de Provence.
De landschappen rond de Dentelles zijn op hun mooist in de maanden mei en juni, wanneer de brem volop bloeit en de heuvels geel kleurt en tijdens de maand oktober wanneer de wijngaarden rood, geel en groen kleuren.
Hoewel de Dentelles niet zo hoog zijn (734 meter bij Mont St.-Amand), maken ze toch een meer alpiene indruk dan hun indrukwekkende buurman, de Mont Ventoux, die 1.912 meter hoog is.
Rond de Dentelles liggen tientallen uitstekende wijndorpen waarvan Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise de bekendste zijn.


Huur onze vakantiewoningen in de Provence, regio Mont Ventoux.Gigondas

Wie naar Gigondas trekt is ofwel op zoek naar avontuur in de bergen, ofwel naar één van de krachtige wijnen waar de streek bekend om staat. Want na Gigondas is er niets meer : de loodrechte wanden van de Dentelles de Montmirail snijden de reizigers de pas af en zijn een paradijs voor klimmers.

Crestet

Crestet is één van de meest karakteristieke dorpjes van de Provence en geldt als één van de best bewaarde middeleeuwse dorpjes in de Vaucluse. Via de Route de Sainte-Anne slinger je omhoog naar het oude dorpsgedeelte. Op het plein voor het kasteel heeft u een fabelachtig uitzicht over de regio met zijn talrijke olijf- en wijngaarden.

Beaumes-de-Venise

Het wijndorp, Beaumes-de-Venise, ligt op de eerste uitlopers van de Dentelles de Montmirail. Het heeft een appellation controlée sinds 1943 voor zijn dessertwijn, de Muscat de Beaumes-de-Venise, een vin doux naturel. Deze muscatdruiven groeien op de zuidelijke flanken van de Dentelles de Montmirail. De appellatievoorschriften verplichten dat de druivenmost meer dan 252 g suiker per liter moet bevatten.