href="://statcounter.com/" target="_blank"> class="statcounter"
src="//c.statcounter.com/7262441/0/f458bb47/1/" alt="web
analytics">

bel ons

Sault

Vanaf juni kleuren en geuren de lavendelvelden rond het Plateau de Sault... tot groot plezier van wandelaars en fietsers. Sault is vooral bekend voor zijn heerlijk geurende lavendel, zijn verrukkelijke lavendelhoning en nougat en de spelt. De verbouwing van deze oude Gallische graansoort met een onvergetelijke smaak is hier in ere hersteld.

Sault heeft de vorm van een amfitheater en werd 765 meter hoog op een rotsachtige uitloper aan de westkant van het Plateau de Vaucluse gebouwd met uitzicht over het dal van de rivier de Nesque. Het oude, vroeger versterkte stadje is een wirwar van steegjes, oude huizen en pittoreske pleintjes.


De Église Notre-Dame-de-la-Tour, waarvan de bouw in de 12de eeuw begon, heeft nog altijd een mooi romaans schip met een spitstongewelf.
Aan de noordkant van het stadje ontvouwt zich vanaf de Avenue de la Promenade een mooi uitzicht over het Plateau de Sault, de Gorges de la Nesque en de Mont Ventoux.
Huur onze luxe vakantiewoningen tussen de lavendelvelden in de Provence, regio Ventoux, Sault.

lavendel

Geen enkele geur is zo typerend voor de Provence als het sterke aroma van lavendel. Vanaf juni vindt men in het Pays de Sault eindeloze velden vol paarse knopjes onder een blauwe zomerhemel. Lavendel is geliefd om zijn geur en wordt geprezen om zijn geneeskrachtige en kalmerende werking.

Mont Ventoux

In het hart van de Provence torent de Mont Ventoux hoog boven de Provençaalse Rhônevlakte uit. De top van de Mont Ventoux ligt op 1.912 meter hoogte. Door zijn geïsoleerde ligging is deze berg vanuit de hele Provence zichtbaar. Hij wordt vaak ‘de Reus van de Provence' genoemd of ‘de Kale Berg’, een bijnaam die hij te danken heeft aan de kalkstenen top zonder vegetatie die veel gelijkenissen vertoont met een desolaat maanlandschap.

Gorges de la Nesque

De 70 km lange rivier de Nesque ontspringt op de oosthelling van de Mont Ventoux en stroomt iets voorbij Pernes-les-Fontaines samen met de Sorgues de Velleron. In het gebied voor de vlakte van het Comtat Venaissin baant de rivier zich een weg door de kalkrijke bodem van het Plateau de Vaucluse. Deze gorges vormen het spectaculairste deel van de loop van de rivier.