href="://statcounter.com/" target="_blank"> class="statcounter"
src="//c.statcounter.com/7262441/0/f458bb47/1/" alt="web
analytics">

bel ons

topattracties

Wave Island Provence
vakantiehuis huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Het spiksplinternieuwe Wave Island Provence in Monteux (geopend in augustus 2015) is het allergrootste waterpretpark van Europa met tientallen attracties voor jong en oud. Naast heel wat spectaculaire waterglijbanen o.a. de langste wildwaterrivier van Europa (meer dan 500 meter lang), nu eens rustig kabbelend, dan weer plots heftig met sensationele verrassingen en de grootste surf simulator ter wereld. Fun voor het ganse gezin!
Meer info : Wave Island Provence

Parc Spirou Provence
vakantiehuis huren van Belgen / Vlamingen in de Provence aan de Mont Ventoux

Op 16 juni 2018 opende Parc Spirou (Robbedoes) haar deuren in Monteux. Na Euro Disney en Parc Astérix wordt dit op termijn het op twee na grootste pretpark in Frankrijk met tientallen attracties voor jong en oud. Het park zal ingedeeld worden in drie themazones, Robbedoes, Lucky Luke en de Daltons en tenslotte Marsupilami.
Meer info : Parc Spirou Provence

Haribo Snoepmuseum
vakantiehuis huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

In 1996 opende Haribo in Uzès naast de snoepfabriek een snoepmuseum. Hier krijgt u een bijzonder overzicht van de geschiedenis van de productie van drop, fruitgom en snoepgoed. De bezoekers kunnen de productie van Haribo goudberen live meemaken met een speciaal hiervoor ingerichte kleine gietmachine. U kunt ook een verpakkingsmachine in gang zetten, waarmee een zak snoepgoed helemaal klaar verpakt afgeleverd wordt. Uw rondleiding eindigt in een gigantische snoepwinkel. Meer info : Haribo Museum

Avonturenpark Ventoux
vakantiewoning huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Stel uw hoogtevrees op de proef en geniet van de natuur in haar puurste vorm door van de ene tak naar de andere te gaan op enkele meters van de grond. 'Ventoux Aventure' biedt 3 avontuurlijke parcours aan waar de ware Tarzan in u naar boven zal komen. Eentje voor kinderen vanaf 3 jaar, eentje voor kinderen vanaf 6 jaar en een drie uur durend hindernissenparcours voor volwassenen. Na de inspanning kan u even tot rust komen op het strand aan het vlakbij gelegen meer van Mormoiron. Meer info : Ventoux Aventure

Krokodillenboerderij
vakantiehuis van Vlamingen / Belgen huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

De Krokodillenboerderij in Pierrelatte bestaat uit twee landschapsserres van 9.500 m² en een buitenparcours van 4000 m² waarin meer dan 400 dieren leven, waarvan 350 krokodillen. Naast de krokodillen vindt u er o.a. reuzenschildpadden, hagedissen, slangen en verschillende vogelsoorten en vissen. Voor het aanleggen van ecosystemen en het nabootsen van de weelderige natuur plantte men ook nog eens 600 tropische plantensoorten.
Meer info : La Ferme aux Crocodiles

Carrières de Lumières
carriere de lumieres, cézanne, van gogh, vermeer, hollandse meesters, baux de provence, vakantie, vakantiehuis huren zuid-Frankrijk

Elk jaar kan u genieten van een prachtig klank- en lichtspektakel in de kalkgroeve van les Baux-de-Provence, 'Les Carrières de Lumières'. Tientallen meesterwerken van topschilders worden op de indrukwekkende muren en plafonds geprojecteerd onder begeleiding van magistrale muziekfragmenten. Een echte aanrader voor jong en oud! Vanaf 24 februari 2023 t/m begin januari 2024. Dit jaar zijn er twee thema's : 'De Hollandse Meesters, van Vermeer tot Van Gogh' en 'Mondriaan'
Meer info : Les Carrières de Lumières

Mont Ventoux
luxe vakantievilla met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

Voor de sportievelingen is er geen mooiere Provençaalse uitdaging dan de beklimming van de Mont Ventoux. Per fiets vanuit Bédoin, Malaucène of Sault of te voet via de Mont Serein. Een echte aanrader is de nachtelijke wandeling naar de top (langs de GR 4) met als beloning een adembenemende en romantische zonsopgang bovenop de top.
Meer info : Le Mont Ventoux

Dierentuin La Barben
vakantiewoning huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

De dierentuin in La Barben, op 6 km van Salon-de-Provence, is de grootste in Zuid-Oost Frankrijk. Verspreid over 33 ha leven er meer dan 700 diersoorten waaronder leeuwen, neushoorns, giraffen, luipaarden, nijlpaarden, tijgers, verschillende aapsoorten en een olifant.
Meer info : Zoo de la Barben

Salin d'Aigues Mortes
vakantiehuis provence huur salin de camargue sel zoutwiningen zoutpannen flamingo's

Uniek in Europa, tussen zout en zee, in het hart van de ongerepte natuur in de Camargue. Klim aan boord van het kleine treintje voor een tocht van 1 uur doorheen de zoutpannen met een halte bij het Zout Museum of dompel u met een mountainbike tocht van 3 uur onder in de magie van de zoutwinningen.
Meer info : Salins de Camargue

Outlet shoppingcenter
shopping center village de marques outlet salon de provence miramas vakantiewoningen huren ventoux

In 2017 opende het eerste outlet shoppingcenter in de Provence zijn deuren. Het 'Village de Marques' in Miramas, nabij Salon-de-Provence, herbergt meer dan 120 boetieks (waaronder Armani, Boss, Lagerfeld, Kors, Ralph Lauren, Tommy, Converse, Diesel, Levi's,...) en 8 restaurants en cafés. De gezellige Provençaalse steegjes en pleintjes maken er een totaalbeleving van voor jong en oud.
Meer info : Village de Marques Mc ArthurGlen

Sentier des ocres
colorado provençal sentier des ocres okergroeve oker roussillon vakantiehuis huren in de provence ventoux immo

Roussillon, gelegen in het Parc Naturel régional du Luberon, is één van de mooiste dorpjes in Zuid-Frankrijk. Het dorpje staat bekend om haar roodkleurige rotsen, veroorzaakt door de aanwezigheid van oker in de bodem. De kleur van de grond vertoont gelijkenissen met de kleur van de Amerikaanse Colorado Canyon. De omgeving van Roussillon wordt daarom ook wel het ‘Colorado Provençal’ genoemd.
Meer info : Sentier des Ocres in Roussillon

Toulourenc rivier
luxe vakantiehuis in de Provence te huur met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Niets heerlijker op een tropische zomerdag dan een verfrissende natte voeten wandeling in de prachtige Toulourenc rivier. Deze wildwaterrivier aan de noorderflank van de Mont Ventoux vormt de grens tussen de departementen Vaucluse en Drôme. U start uw wandeling in het dorpje Veaux en wandelt doorheen het water en klautert over rotsblokken en watervallen stroomopwaarts naar Saint Léger du Ventoux. Plezier voor jong en oud! Vergeet uw waterschoenen niet!
Meer info : Toulourenc vallei

Watersporten Verdon
vakantiewoning met verwarmd zwembad huren in de Provence, Luberon

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is na de Tara River Canyon in Montenegro, de grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km. De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon, 180.000 ha groot. De kloof eindigt in het stuwmeer van Sainte-Croix-du-Verdon. De krachtige rivier met zijn vele watervallen en stroomversnellingen is de ideale locatie om te kajakken, kanoën, raften, waterfietsen,...
Meer info : Watersporten op de Verdon

Palais des Papes Avignon
vakantiehuis huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Het pauselijk paleis in Avignon is het grootste gotische bouwwerk uit de Middeleeuwen dat in Europa te vinden is. Het heeft een vloeroppervlak van 15.000 m² en twee binnenplaatsen. Het beschikt over twaalf torens. Avignon werd van 1309 tot 1376 de verblijfplaats van de pausen, tijdens hun ballingschap uit Rome. Paus Benedictus XII en paus Clemens VI lieten het paleis tussen 1335 en 1352 bouwen op een uitstekende rots boven de Rhône.
Meer info : Palais des Papes in Avignon

Antiek Theater Orange
luxe vakantiehuis in de Provence te huur met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Het theater van Orange werd onder Augustus (toen nog Octavianus) gebouwd en is met recht de trots van de stad. Er is geen ander Romeins theater waarvan de toneelmuur bijna volledig bewaard is gebleven. De 103 meter lange en 36 meter hoge muur, die Lodewijk XIV 'de mooiste muur van het koninkrijk' noemde, is het visitekaartje van het theater. Tijdens de zomerperiode vinden er in het theater heel wat klassieke voorstellingen plaats.
Meer info : Théâtre Antique d'Orange

Gieren in Rémuzat
vakantiehuis van Vlamingen / Belgen huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Rémuzat ligt verscholen tussen de bergketens van de Drôme Provençale en is vooral bekend omwille van zijn gieren die er in grote getale rondcirkelen. Eenmaal op de top van de Rocher de Caire ontdekt u een spectaculair natuurlijk schouwspel. De Rocher de Caire wordt door een hondertal gierenparen bewoond. Zij zweven hier door hun jachtgebied, dat zich uitstrekt over een 10 km rondom Rémuzat. Adembenemend voor jong en oud!
Meer info : Gieren spotten in Rémuzat

la Grotte Chauvet 2 Ardèche
la Grotte Chauvet 2 Ardèche

Op 25 april 2015 opende 'la Grotte Chauvet 2 Ardèche' officieel haar deuren voor het grote publiek. Hier vindt u een replica van de Grotte Chauvet, die meer dan 30.000 jaar oud is en waar 300 met rood of zwart geschilderde dierafbeeldingen gevonden zijn. De afbeeldingen zijn 9.000 tot 32.000 jaar oud, sommige dus ouder dan die in Lascaux. De grot zelf is niet te bezichtigen maar de replica is bijzonder indrukwekkend en waarheidsgetrouw. Een dagtrip naar de Ardèche zeker waard!
Meer info : la Grotte Chauvet 2 Ardèche

Les Calanques
vakantiehuis van Vlamingen / Belgen huren in de Provence met privé zwembad aan de Mont Ventoux

Het Massif des Calanques bestaat uit een zeer hard en stralend wit kalkgesteente. Door de ruige schoonheid is de plek zeer in trek bij natuurliefhebbers. Het massief dankt zijn oorspronkelijke karakter en bijzondere charme aan de diepe en nauwe inhammen, de beroemde kreken of calanques, een majestueus samenspel van zee, lucht en rotsen.De calanques zijn zowel vanuit Marseille, La Ciotat als Cassis per boot te bezoeken.
Meer info : Les Calanques