href="://statcounter.com/" target="_blank"> class="statcounter"
src="//c.statcounter.com/7262441/0/f458bb47/1/" alt="web
analytics">

bel ons

ligging vakantiewoning Bédoin II

Op 300 meter hoogte, aan de voet van de Mont Ventoux, ligt het uiterst charmante wielerdorpje Bédoin. Het Provençaalse dorp beslaat een gebied van maar liefst 9 hectaren en bestaat uit meer dan twintig gehuchten die verspreid over het uitgestrekte heuvellandschap liggen. Tweederde van Bédoin bestaat uit bos en daarmee is het gebied één van de grootste gemeentelijke bossen van Frankrijk.
Het oude centrum ligt op de Saint-Antonin heuvel waar de toren van de Eglise Saint-Pierre sierlijk boven uitsteekt, gericht op het noorden op de Mont Ventoux. De kerk, gebouwd in de 18e eeuw (van 1708 tot 1736) is een markante verschijning met de Jezuïtische façade en haar vierkante klokkentoren. De kerk werd in 1794 gedeeltelijk verwoest maar tussen 1907 en 1821 opnieuw opgebouwd.
De omgeving van Bédoin leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen. De wandelpaden zoals de ‘Sentier des Jas’, ‘Sentier des Glacières’ en ‘Sentier Sainte Croix’ zijn een ideale manier om de bosrijke omgeving van Bédoin te ontdekken.
Maar niet alleen de sportieve wandelaar komt in Bédoin aan zijn trekken, het dorp is een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Elk jaar komen duizenden wielrenners naar Bédoin om hun droom te verwezenlijken door vanuit het Provençaalse dorp met de fiets, net zoals hun helden van de Tour de France, de top van de Mont Ventoux te beklimmen.

winkelen
  • bakker op 1,2 km in St.-Colombe (op dinsdag, donderdag en zaterdagvoormiddag open)
  • verschillende bakkers + supermarkt + apotheker + bloemenwinkel + krantenwinkel + ... in het centrum van Bédoin (4 km)
  • grote supermarkten (Leclerc, Intermarché, Super U, Lidl, Aldi) in Carpentras (15 km) en Vaison-la-Romaine (22 km)
eten & drinken
  • verschillende cafés en restaurants in het centrum van Bédoin
Om privacyredenen wordt de precieze locatie van het vakantiehuis niet weergegeven.